Schaakmagazine
Henk van Lingen
17:40
Ik kijk het altijd wel in. In digitale versies geloof ik niet. Die worden niet gelezen. Het lijkt met niet eens een bezuinigingsmaatregel, want die 75 tot 80k wil de KNSB weer uitgeven aan nieuwe online activiteiten en een inhuurkracht om die te promoten. Ik heb daar geen beeld bij.
Schaakmagazine
Eddie Janssen
17:27
Ik zal het niet missen.
Schaakmagazine
Henk van Lingen
17:25
Het bureau doet een nieuwe poging Schaakmagazine af te schaffen (via begroting/bondsraad dit weekend). Zijn hier toevallig nog mensen met een visie terzake? Persoonlijk heb ik er wat twijfels bij.
Opmerkelijk
Arnoud van Vliet
17:24
Zeesluis bij IJmuiden gaat Zeesluis IJmuiden heten en niet Sluisje McSluisface -
Bitcoin
Paul Bierenbroodspot
16:56
Gewoon van een deel afscheid nemen....
Opmerkelijk
Arnoud van Vliet
16:54
Niet Sluissie Mcsluisface?
Opmerkelijk
Ronald Gouma
16:46
De zeesluis in IJmuiden heeft een nieuwe naam
(1'tje die je niet ziet aankomen...)
De opmars van FvD
Xander Wemmers
16:16
En verder: wat Kees Duif zegt. (Nee dat ben ik niet, nee dat is niet Thierry Baudet, nee ik heb nog nooit geschaakt tegen hem).

Laat ik jullie alvast beloven dat als Thierry op dit forum wil schrijven, dan alleen onder zijn eigen naam ;-)
De opmars van FvD
Lukas Boutens
15:55
Dag Kees,

Bedankt voor het antwoord!

Ik lees dat ik dans op het graf van Thierry. De leesvaardigheden van de webmaster zijn er ook niet op vooruit gegaan. Alsof die knul mij wat interesseert.
Nee, Hiddema. Daar heb ik mee te doen.
Bitcoin
Xander Wemmers
15:54
Ik heb eindelijk de tijd gevonden om op die laatste opmerking te reageren :-)

Het gaat eigenlijk wel goed! We staan nu op 19400 en het zal me niet verbazen dat de ATH deze week wordt gebroken. Daarentegen kan het net zo goed gebeuren dat de koers weer instort door een overweldigende vorm van hoogtevrees. We gaan het zien. Ook hier scheuren we een zakje borrelnootjes open!
De opmars van FvD
Xander Wemmers
15:51
Ik zie een hoop post en dito onzin. Zal me beperken tot de zinnige opmerkingen :-)

Nee de druiven zijn niet zo zuur als misschien gedacht wordt. Ik volg de ontwikkelingen met interesse en verder gaat het prima met me! De bitcoin kruipt naar een ATH toe en daar worden we uiteraard vrolijk van. Van politiek in het algemeen word ik minder vrolijk, maar dat is niet FvD-specifiek. Het is natuurlijk wel jammer dat er nu trouble in paradise is maar so be it. Door alle trammelant verschuiven de politieke standpunten naar de achtergrond en dansen de tegenstanders fier op het graf van Thierry. Ik zal dat de Sake Jans en Lukassen grootmoedig gunnen.

Een gezonde kritische oppositie partij is kennelijk toch moeilijk op te zetten. Het trekt kennelijk ook het verkeerde volk aan; pubers die niet zo goed begrijpen hoe je je moet gedragen. Maar nogmaals: ook de tegenstanders bedienen zich graag van de geschiedenis als ze geen zin hebben om inhoudelijk kritiek te leveren op een nieuwe partij. Het zal Thierry allemaal teveel zijn geworden.


Zal me niet verbazen als over een week Thierry tot rust is gekomen en er nog geen duidelijk nieuwe lijsttrekker is gevonden. Een korte vakantie zal hem goed hebben gedaan en na een grote verzoening kan de opmars worden voortgezet :-) De borrelnootjes kunnen worden ingekocht!
De opmars van FvD
Kees Duif
15:46
Lukas, ik weet het antwoord op jouw vraag niet of ik begrijp de vraag niet.

Waar moesten stemmers voor kiezen toen FVD nog niet bestond?

Mijn antwoord is: geen idee. Stemgerechtigden zijn vrij om te stemmen op elke partij om wat voor reden dan ook. Mijn vrouw stemt bijvoorbeeld altijd op de partij voor de dieren omdat ze niet van politiek houdt en geen zin heeft om zich erin te verdiepen. Zelf zwabber ik meestal tussen CDA en VVD, maar deze twee partijen hebben mij teleurgesteld in hun visie op het klimaatgedoe. Beide partijen zijn in de afgelopen jaren sterk naar links opgeschoven, vind ik.
De opmars van FvD
Lukas Boutens
15:39
Ja en nootjes en alcohol!
Wat een soap dit. Love it.
De opmars van FvD
Remco Gerlich
15:32
Hiddema's plek is nu officieel voor Susan Teunissen, die al in 2018 weggegaan is bij FvD. Maar ze heeft in februari laten weten dat ze zal afzien van een mogelijke Tweede Kamerzetel.

De volgende op de lijst is, jawel, Henk Otten.

Tijd voor popcorn.
De opmars van FvD
Lukas Boutens
15:24
Het gaat nu hard met het politieke cluppie van Xander.
Annabel kan Bob Ross workshops gaan geven.
De opmars van FvD
Paul-Peter Theulings
15:16
Hiddema per direct exit
De opmars van FvD
Paul-Peter Theulings
15:16
Hiddema per direct exit
De opmars van FvD
Jasper Valstar
15:11
Sinds dit draadje gestart is, is de opmars veranderd in een ineenstorting. Wat is het toch dat nieuwe partijen het altijd zo kort volhouden
De opmars van FvD
Lukas Boutens
15:06
Nee Kees Duif, ik vroeg wie voor de komst van FvD waar precies op moest kiezen.
Dat klimaatgedoe is deels van latere tijden.
Mooi niet!
Aart
15:02
De/je spatie tussen Juliaans en Gregoriaans is groter Jan...
Mooi niet!
Jeroen Schilperoort
15:00
Wel heel toevallig allemaal, het is echt een “hijack of events”. En laat dat nou net een anagram zijn van......... The Jackson Five!
De opmars van FvD
Kees Duif
14:49
Lukas, volgens mij heb ik jouw vraag al beantwoord. FVD is de enige partij die de zeepbel van het klimaatakkoord probeert door te prikken. Kiezers die dat belangrijk vinden, kunnen bij geen enkele andere partij terecht.

In 2017 ging het bij de verkiezingen niet over het klimaatakkoord. Mijn voorspelling is dat bij de verkiezingen in 2021 weer niet het geval zal zijn.

Na die verkiezingen gaat de domme uitvoering van dat stupide klimaatakkoord, en het daarmee gepaard gaande wegsmijten van miljarden euro's, gewoon weer vrolijk verder.
Mooi niet!
Jan Blom
14:35
Eigenlijk cabinepersoneel, met zonder spatie.
Mooi niet!
Arnoud van Vliet
13:51
Cabine personeel, Jeroen.
Mooi niet!
Jeroen Makkinje
13:20
Ik heb een theorie! Die Dan Cooper is verzonnen door de "flight attendent" (ik kan even niet op een mooi Nederlands woord komen).
De opmars van FvD
Jeroen Makkinje
13:17
Voor sommige mensen is leven in een samenleving lastig. Die denken dat deelnemen aan een politieke partij de oplossing is.
De opmars van FvD
CP
13:12
Van hypocrieten figuren krijg ik buikpijn.
De opmars van FvD
Lukas Boutens
13:12
Hij zegt nu ook al dat hij verknocht is aan FvD.
Er staat ons de komende Jaren weer een hoop roddel en achterklap te wachten.
Arme Hiddema.
Trump - Biden
Paul Bierenbroodspot
13:10
Klopt er iets niet dan?
De opmars van FvD
Arnoud van Vliet
13:07
uit de memoirs van Jim Hacker:
I suggested that I merely start campaigning, and let people know I want the job. Quite the reverse, I think, said Jeffrey. Better to let people know you dont want it. I wondered if that would be enough. Jeffrey and Sir Humphrey were quite sure it would be provided that I let everybody know that I dont want it. Jeffrey offered to manage my campaign. If anyone asks me, I am simply to say that I have no ambitions in that direction.

And if anyone tries to trap me by asking if Id refuse to stand, Humphrey advised me that on previous occasions a generally acceptable answer has been that, while one does not seek the office, one has pledged oneself to the service of ones country and if ones colleagues persuaded one that that was the best way one could serve, one might reluctantly have to accept the responsibility, whatever ones own private wishes might be. (I wrote it down at the time.)
De opmars van FvD
CP
13:02
Hij mag mij niet zo dus ga 't hem maar niet vragen.
De opmars van FvD
Arnoud van Vliet
12:57
Heeft hij nooit naar Yes Minister - Party Games gekeken? Je zegt juist dat je niet beschikbaar bent.
De opmars van FvD
CP
12:47
De verguisde voormalig wethouder uit capelle laat er geen gras over groeien, hij is beschikbaar
De opmars van FvD
Lukas Boutens
12:33
@ Duif,

1044 laatste zin, gedeelte achter komma.
Trump - Biden
Arnoud van Vliet
12:16
Bedorven kliekjes opgewarmd, Spot? Er is niets recents van het AIBRT, en er wordt geen link gegeven. Er zijn wel veel data bekend van de Republikeinen die bezig zijn met voter suppression.
De opmars van FvD
Kees Duif
11:49
Welke vraag precies, Lukas?
De opmars van FvD
Lukas Boutens
11:40
Dag Kees,

Je geeft geen antwoord op mijn vraag.
De opmars van FvD
Kees Duif
11:12
Lukas, het verschil is het vermaledijde klimaatakkoord dat er tussen twee verkiezingen onverwacht doorheen is gejast. Het stond in geen enkel verkiezingsprogramma in 2017 en de grote partijen zullen waarschijnlijk ook hun best doen om dit thema buiten de verkiezingen van 2021 te houden.

FVD is bij mijn weten de enige partij die van meet af aan heeft gezegd: stoppen met die onzin, stoppen met de milieuverwoestende biomassa, stoppen met het onzalige plan om Nederland van het gas af te halen, terwijl de rest van de wereld het omgekeerde doet.
De opmars van FvD
Jaap Amesz
11:05
Ik weet nog steeds de precieze uitspraken niet en ook weet ik niet wat precies de definitie is van extreemrechts en waarom extreemrechts dan fout zou zijn.
De opmars van FvD
Lukas Boutens
10:44
Waarom kunnen die nergens terecht Kees Duif?
Je kan toch als FvD kiezer prima betogen waarom je op Wilders stemt maar niets moet hebben van zijn standpunten t.a.v. het islamitisch Schiereiland en alle onderwerpen die hierbij komen kijken.

Voor de komst van Baudet was er volgens jouw redenering ook geen plek, dus wat is nu precies het verschil?
De opmars van FvD
Kees Duif
10:30
De kiezer is het slachtoffer van deze affaire. Want al die potentiële FVD-stemmers hebben niets met deze extreme uitwassen, maar wel zorgen over de klimaatonzin, de EU, etc.

En daarvoor kunnen zij bij geen enkele andere partij terecht.
De opmars van FvD
CP
10:26
Eerdmans heeft tijd genoeg om het te doen. En mettertijd kan zijn kid het overnemen. Die zit graag naast onze jongste. Op mijn vraag maar jullie zijn toch niet echt vrienden was het antwoord dat junior graag naast iemand ging zitten die intelligent is, daar kan je van leren.
De opmars van FvD
Sake Jan de Boer
10:18
Ik begrijp Xander 9:21 dat de druiven zuur zijn, maar ik bedoel gewoon wat er in de Nederlandse journalistiek al jarenlang over Baudet is bovengehaald (nee, dat is geen trial by media en de term complottheorie die je gebruikt is al helemaal belachelijk). Als beginpunt - voor sommigen misschien beter te verteren want allerminst links te noemen - de link naar de GeenStijl pagina.

Jaap 9:17. Precies, de twee richtingen tekenen zich nu eindelijk duidelijk af. Baudet en Jansen van de alt-right en extreem rechtse hoek (minderheid) en de rest (grote meerderheid) van de respectabele (rechtse) standpunten. Vind wel zwak en onbegrijpelijk (en laf?) van die laatste groep (b.v. Hiddema!) dat ze eerst meeliftten met de eerste groep en en zich er pas van willen distantiëren als de peilingen naar het nulpunt zakken.
De opmars van FvD
Paul Bierenbroodspot
09:44
Zo werkt het niet, de extreemrechtsen (of wat zich voor doet als zodanig) moeten eruit geschopt worden.
De opmars van FvD
Jeroen Makkinje
09:44
Het verbaast mij dat Xander ons op de hoogte wil houden van het wel en wee van de jeugdafdeling. Zou hij in ontkenningsfase zitten mbt zijn leeftijd?
Trump - Biden
Paul Bierenbroodspot
09:43
Waren de Amerikaanse verkiezingen inderdaad zo veilig en eerlijk als de Amerikaanse Federale Toezichthouder beweert? Of is de uitslag vervalst, rigged, zoals president Donald Trump meent?
Het onafhankelijk onderzoeksbureau American Institute for Behavioral Research and Technology komt met schokkende resultaten. Het concludeert dat Big Tech-bedrijven van Silicon Valley zich op grote schaal hebben bezondigd aan manipulatie van kiezers via beïnvloeden van hun denken en gedrag in de richting van de gewenste kandidaat, Joe Biden. Uit de analyse van een grote hoeveelheid data met behulp van algoritmen, blijkt dat kiezers met een Democraten-voorkeur werden opgeroepen naar de stembus te gaan. Republikeinse stemmers kregen die oproep niet. Zwevende kiezers werden gebombardeerd met Biden-voorkeurinformatie.
De uitkomsten van het Behavioral Institute staan niet op zich. Afgelopen augustus zei Google’s voormalige toplobbyist Susan Molinari op de Democratische Conventie (en ik parafraseer): ’Google gaat haar macht, bronnen en reikwijdte aanwenden om haar normen en waarden in de Amerikaanse maatschappij te realiseren. We wijzigen algoritmen om betere uitkomsten te garanderen van overheidsbeleid en besluitvorming. We zijn beduveld in 2016 doordat Trump ons systeem vrij kon aanwenden. We moeten voorkomen dat het weer gebeurt in 2020. Silicon Valley helpt Democraten winnen.’

Molinari wil blijkbaar de utopie realiseren volgens Google’s bedrijfsnormen. Het officieuze bericht terug van Democraten: ’Jullie hebben van ons niets te vrezen. Steun Joe Biden en je kunt je monopolie behouden…’
De opmars van FvD
Jaap Amesz
09:17
Dan is het duidelijk. Forum moet verdeeld worden in 2 partijen. De extreemrechtsen en de meer gematigden. Iedereen blij.
De opmars van FvD
Jeroen Bakker
09:07
@jaap: Check de link van Kees Duif van ma 9:31

In het kort werd er in app groepen rechts extremistisch gedachtengoed verspreid en de verspreiders kregen ipv een tik op de vingers juist "promotie" van Freek.

Of het legaal mag of niet weet ik niet helemaal (denk van wel) maar een grote groep van de FVD kaderleden vinden rechtsextremisme niet fris en willen juist met het Forum ver van dit gedachtengoed blijft en dat na een eerdere waarschuwing het nu wel genoeg was.
De opmars van FvD
Lukas Boutens
08:59
Ampel beraad gisteravond met een aantal betrokkenen heeft opgeleverd dat het FvD verdeeld is inzake opvolging van Kwek en Kwak.
Er vanuit gaande dat ook Kwak na maart niet zal terugkeren in de kamer, dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is de senior helft van het partijkartel van mening dat er een zachtaardig, zachtmoedig en meer dan empathisch figuur nodig is om de boel weer te lijmen en vanuit vertrekpunt maart 2021 te werken aan de verkiezingen van maart 2025, zo u wilt eerder.
Hiddema gaf daarom aan Sus Antigoon wel te zien zitten, terwijl Nanninga meer voor het type Nanny en/of lieve oma met royale kookkunsten is, zeg maar een Janny van dat taartenprogramma.

De leden zijn aan zet! Retteketet, boem boem en roekoe roekoe!
De opmars van FvD
Xander Wemmers
01:29
"Ga maar wat op onderzoek uit" is wel de battle cry van de complotdenkers hoor.