Guernsey International Chess Festival
Jan H. Prins
27-10-2019 00:05
Dank Max.
Met de andere heren van de 5-7e plaats mocht ik de veteranen-prijs delen. Ik wordt blijkbaar ook een dagje ouder.
Maar de mooiste prijs ging naar Jan Maarten van den Boogaard. Hij kreeg de brilliance price voor zijn partij tegen Adrian Rosen. De IM Nigel Povah vond dit de beste partij (van de negen ingediende) en liet ons de partij zien met commentaar tijdens de prizegiving dinner.
Max Viergever
26-10-2019 21:06
Mooie prestatie, Jan.
Jan H. Prins
26-10-2019 18:50
Vandaag waren we vroeg begonnen (9.30 uur) en al heel snel vielen de eerste uitslagen te noteren: draw na draw verscheen er op de notatiebiljetten. Blijkbaar zijn het grotere liefhebbers van rugby (live uit Japan) dan van schaken. Bah.

Holiday: Peter Hoogakker was met remise tevreden (want dan ongedeeld 2e), maar na in totaal drie remise aanbiedingen (van beide kanten) bleek de winst voor Peter meer voor de hand te liggen; aldus geschiedde! Daardoor moest Arita Strade er lang voor vechten (ze was weer als laatste klaar) om de volle buit binnen te halen. Een terechte kampioene! Overige uitslagen van de laatste ronde: Edwin B. won; Peter R., Albert C. en Wim van H. remise; nederlagen voor Henk H, Manuel C. en Frits B.
In de Holiday ws alleen Peter H. in de prijzen.

Open: er waren aardig wat Nederlanders live, maar helaas weinig (geen) reacties op Utrechtschaak. Ton G. overspeelde zijn hand en verloor en dat gold ook voor Rolfie en Kees de Kruif. Remises voor Ad Reijneveld en Désiré Fassaert. JM versloeg in een Nederlands onderonsje Bram van Dijk et moi Jan Havenaar. Door dat resultaat zie ik mijzelf terug als de hoogst geëindigde Nederlander (gedeeld 5e-7e)!
Jan H. Prins
26-10-2019 08:54
Nog net voor het ontbijt een aanvulling bij de nederlagen in de Open-groep: ook Bram moet (helaas) genoemd worden.
Jan H. Prins
25-10-2019 23:15
Morgen vroeg op, want de laatste ronde begint om 9.30 uur. Dus nu al een verslagje van vandaag.

Open: Laat ik eens met mijzelf beginnen. Gisteravond uitgebreid voorbereid op Dirk Sikkel, wijkt hij op de 2e zet af van zijn gebruikelijk repertoire. Nou ja, het werd een spannende tactische wedstrijd, waarin ik dacht een gezonde pion te winnen, maar overzie heel simpel kwaliteit verlies. Daarna wel compensatie, maar verkeerd speelplan, dat tot verlies zou moeten leiden. Dirk meende dat ook op een andere wijze te kunnen doen. Dat was wel in tijdnood en leven op increment en er bleek een addertje onder het gras te zitten. Met paard, loper en toren bleek ik ineens een vervelende koningsaanval te hebben, die Dirk alleen met teruggave van de kwaliteit kon tegenhouden. De torenruil die hij voor ogen had bleek echter een mat in twee te zijn. Voor mij na vijf remises een gelukkige overwinning.
In de andere Nederlandse clash Ton Goris - Ad Reijneveld trok Ton aan het laatste eind. Remises van Jan Havenaar, Rolf Dijksterhuis en Désiré Fassaert. Helaas ook nederlagen te melden voor Jan Maarten van den Boogaart. Laat ik de bye (1) van Kees de Kruif niet vergeten. Morgen live: onderling Jan H - moi, Ton G. en Bram vD.

Holiday:de strijd tussen Edwin Baart en Wim van Hoek werd door Wim gewonnen; ook overwinningen voor de beide Peters (Hoogakker en Remie) en Henk Haisma. Manuel blijft het goed doen met een remise deze keer. Albert Coenen kon het niet bolwerken tegen de onaantastbare Arita Strade en haakt af voor een toppositie. Adry Goris nam een bye op en doet dat ook morgen. Peter Hoogakker staat dus op een halfje achterstand en is morgen live aan bord 2 te volgen. Laat de koploopster zich aan bord 1 verrassen?
Jan H. Prins
25-10-2019 11:20
Gisteren een dag met wisselende resultaten van de Nederlanders.

Open: JM verliest overbodig van de Italiaan. U heeft dat kunnen zien. Nederlagen waren er ook voor Rolf Dijksterhuis en Kees de Kruif. Jan H. kwam niet verder dan een remise en dat gold ook voor Bram en het onderling duel tussen Ad et moi. Winst daarentegen voor Dirk Sikkel en Ton Goris. Vandaag weer enkelen live: Jan H. JM en Bram. Ook enkele Nederlandse clashes: Ton G. tegen Ad R. en Jan H. tegen Dirk S.

Holiday: Arita Strade liep een halve uit op vier achtervolgers. Peter H. liet in de strijd voor de koppositie een halve liggen en Peter R. verloor, net zo als Win van Hoek en Frits Bakker van Edwin Baart. Audry Goris is niet zo best bezig en mag vandaag langs de zijlijn toekijken. Het levert wel een vol punt op. Manuel Colson won, evenals Albert Coenen; laatstgenoemde is nu een van de achtervolgers en moet vandaag (live!) tegen Arita. Gaan we nu al de ontknoping zien in de Holiday-groep? Ook in de Holiday een Nederlands onderonsje tussen Edwin en Wim. Aan de ontbijttafel waren de eerste schermutselingen reeds te zien.
Jan H. Prins
25-10-2019 09:49
Wat laat opgestaan. Stukje volgt na het ontbijt.
Jan Jaap Janse
24-10-2019 09:56
De winst van JMvdB was wel grappig. Een leuke combinatie voor bij de koffie:









Jan H. Prins
24-10-2019 09:55
En Strada m/z Strade

Dat komt er van als je nog voor het ontbijt snel wil zijn.
Jan H. Prins
24-10-2019 09:53
m = n
Jan H. Prins
24-10-2019 09:49
Een goede morgen uit Guernsey voor alle meekijkers.

Open: gisteren weer aardig wat Nederlanders bezig met een marathon-partij, hoewel ik daarop een grote uitzondering ben. Eergisteren ma 13 zetten remise, gisteren na 18 zetten (of waren her er 17?). Voor straf mag ik nu aantreden tegen Ad Reijneveld, die al in de opening mis taste. Eens kijken hoeveel zetten die partij gaat duren. JM houdt de eer hoog en pakte zijn derde overwinning en volgt de eenzame koploper met vijf anderen op een volle punt achterstand. Jan Havenaar vecht zich na een matig begin goed terug en staat met Bram van Dijk op 2,5 punt. Desire was als laatste bezig en verloor helaas weer. Een voordeel: hij verdrievoudigd vandaag zijn puntenaantal (door een bye).
Vandaag live: JM, Jan H, Bram en dus onderling Ad et moi.

Holiday: Peter H. speelde een mooie partij tegen Arita Strada, die in remise eindigde. Een goed resultaat. Peter R. kwam door een winst weer op een halfje van de drie koplopers. Ook bij Wim van Hoek een licht herstel: hij won van Henk Haisma. Voor de andere Nederlandse resultaten volg de link.
In de Holiday zijn beide Peters vandaag live te aanschouwen.
Jan H. Prins
23-10-2019 13:47
Ik was vanmorgen een wandelaar.

Over ruim een uur ronde vier!
Jan Jaap Janse
23-10-2019 12:18
In elk geval overlopers. Of dat ook klaplopers zijn laat ik me niet over uit.
Ronald Gouma
23-10-2019 12:12
(s)lopers...
Henk van Lingen
23-10-2019 11:39
Ah, de onze club kent naast Gouden, Rode, Groene en Aanlopers nu ook Koplopers en Weglopers ;-)